Galerie Scandinavisch Glas Galerie
 


Geschiedenis

'Hoeve Den Erver' wordt bewoond door Riet Ogier en Guus Beckers.

De huidige bouw van het pand dateert van ongeveer 1570. In die tijd woonden er meerdere gezinnen in. Guus weet nog dat er zeker 4 gezinnen in hebben gewoond met de nodige kinderen. Op de hooizolder, die nu is omgebouwd tot galerie, hebben drie gezinnen gewoond. Daaronder waren er schuren voor vee en dergelijke. In het voorhuis waar ik (Riet) nu woon, woonde een gezin zonder kinderen. Guus bewoont de voormalig schuur en opslag die in 1986 werd verbouwd tot woonruimte, toen hij het pand kocht van de toenmalige bewoners, de Ervers. Guus kende de hoeve nog uit zijn jeugdjaren, omdat hij daar als heel klein kind (de familie Ervers had zelf geen kinderen) altijd kwam om rust te zoeken omdat het thuis in de praktijk van zijn vader altijd een drukte van jewelste was. De buurtbewoners gingen bij de Ervers altijd fruit en aardappelen kopen. Bij de Ervers werd Guus verwend als hun eigen kind. Later heeft Guus altijd geholpen bij het fruit wat zij verkochten en het onderhoud van de fruitweide enz. Toen hij het pand kocht werd overeengekomen dat de fam. Ervers daar kon blijven wonen tot aan hun dood.

Wij hebben de hooizolder in 1995 verbouwd tot Galerie. Ook is de Galerie naar die de Ervers vernoemd: "Hoeve Den Erver". Ik had een baan in Utrecht (kantoor) tot ik na diverse fusie's vroegtijdig met pensioen kon. Daarvoor werkte ik met mijn toenmalige man in verschillende meubelzaken door het hele land, onder meer in Zeeland en Amsterdam.

In de meubelzaak in Zeeland verkochten we naast meubelen ook Scandinavisch Glas en om inkopen te doen ging ik naar Zweden en Denemarken. Zo is de liefde ontstaan voor design meubelen en glas. Na mijn scheiding heb ik een winkeltje gehad aan de zijkant van de Nieuwe Kerk aan de Nwe. Zijdsvoorburgwal in Amsterdam, waar ik kleine luxe cadeautjes verkocht. Hier ben ik mee gestopt toen
ik een baan in Utrecht kreeg. Toen ik Guus leerde kennen hebben we het idee opgepakt om de Galerie te beginnen. Guus heeft oorspronkelijk een opleiding gedaan aan de kunstacademie en is altijd geinteresseerd gebleven in kunst. Zo is samen het idee voor de Galerie ontstaan, die we nu met veel plezier sinds 1996 hebben.

We hopen u binnenkort eens te mogen ontmoeten in onze galerie.

Graag tot ziens!

Riet en Guus

 © 2018 Galerie 'Hoeve Den Erver'